Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Moduli izobraževanj SEPTEMBER 2020


Datum novice: 28.08.2020

Spoštovani sodelujoči v projektu SKUM.

Ob začetku novega študijskega leta smo pripravili drugi sklop modulov izobraževanj (prvi sklop je bil izveden on-line junija in julija 2020), ki se bo v večjem deležu izvajal v delavniški obliki na različnih lokacijah po Sloveniji. Vsebina je objavljena na povezavi:

https://www.skum.si/dogodki/napovednik/2020082813414331/seznam-modulov-izobrazevanj.

 V naslednjih dneh bodo dokončno potrjeni in objavljeni še naslednji podatki: vsebine modulov, kraj in čas izvedbe. Predvidoma bodo delavnice potekale v popoldanskem času. Prijave bodo potekale on-line. Povezave na prijave bodo prejeli koordinatorji na VIZ. V primeru prostih mest, se na module lahko prijavijo tudi strokovni delavci konzorcijskih VIZ, ki niso vključeni v projekt. Prijavite se lahko na več modulov na vseh razpisanih lokacijah.

Osrednji cilji modulov so:

  • dobiti izkušnjo umetniškega snovanja in vpogleda v umetniško snovanje umetnika,
  • doživeti umetnost kot način vstopanja v svet (kako kot posamezniki preko umetnosti postanejo radovedni, občutljivi, doživljanja povežejo s svojimi realnimi ali tudi imaginarnimi (kot da) zgodbami , subjektivno doživijo neko vsebino – jo povežejo s svojimi izkušnjami… ),
  • doživeti umetnost kot način razumevanja sveta in ustvarjanje smisla bivanja  (se sprašujejo o svetu, o eksistencialnih dilemah, ustvarjalno upodabljajo, prezentirajo svoje razmišljanje, doživljanje…),
  • navezati stike za nadaljnje sodelovanje v projektu.

Na module izobraževanja so posebej vabljeni strokovni delavci implementacijskih VIZ in tisti, ki se modulov še niso udeležili. Izobraževanje v okviru projekta SKUM je tudi eden od pogojev za pridobitev potrdila o sodelovanju v projektu.

Več informacij o organizaciji in izvedbi modulov lahko dobite pri Darji Štirn in Aniti Sila.

Vljudno vabljeni.

 

Bogdana Borota s sodelavci SKUM