Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Glasbena umetnost

 

1. spletna delavnica Glas, ritem, beseda, rap - Murat&Jose

(spletna delavnica, primerna za izvedbo kulturnega dne v šoli na daljavo, 2. in 3. triada OŠ ter srednješolci)

Trailer videoposnetka:
https://youtu.be/OiFxWQvr0jE 

1. del:
V videoposnetku glasbenika predstavita prvine rap glasbe, pojasnita, kako se lahko lotimo ustvarjanja rap pesmi in kako lahko pri tem uporabimo samo svoj glas. Murat predstavi beatbox, udeleženci spoznajo osnove oponašanja instrumentov in drugih zvokov z usti in glasom. Naučijo se, kateri so osnovni zvoki, kako sestavimo ritem, kako uporabljamo dihanje. Tako si pridobijo osnovo, da lahko dalje razvijajo veščino beatbox-anja. V nadaljevanju Jose razloži, kako se lotiti pisanja besedila za rap pesem. Na primeru pokaže, kako lahko isto besedilo drugače zveni glede na različen tempo in tok besed. Glasbenika med koncertom predstavita pesmi z različnimi temami in komentirata besedila in način izvedbe. Murat pri tem uporablja posebno napravo looper, na katero lahko nasnemava svoj glas in s tem v živo ustvari glasbeno podlago.

2. del:
Učenci prejmejo navodila s tremi izbirnimi nalogami (pisanje rap besedila, beatboxanje ali rapanje svojih pesmi). Učitelji prejmejo navodila za pregled nastalega dela in pošljejo izbrane naloge glasbenikoma.

3. del:
V srečanju v živo z učenci (preko aplikacije Zoom) glasbenika pokomentirata nastale pesmi, ritme in izvedeta še zaključni del delavnice, kjer imajo učenci sami možnost komentiranja delavnice, postaviti svoja vprašanja ipd.

Cena izvedbe: 150 eur/1. in 2. del, +50 eur/3. del; delavnica poteka v okviru Glasbene mladine Slovenije

Kontakt: jose@muratjose.com