Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Plesna umetnost

PLES

Urša Rupnik, plesalka, koreografinja, plesa pedagoginja

Ura sodobnega plesa, v kateri umetnica pripravi program, primeren za izbrano starostno skupino, in ga z udeleženci izvede on-line ali v naprej pripravi posnetek dejavnosti. Aktivnost lahko npr. nadomesti ure športa. Aktivnost je časovno in glede števila udeležencev prilagodljiva. Pripravljen je prvi primer take ure, ki je že posnet in ga lahko posredujete otrokom/učencem/dijakom. Primer je dostopen na linku: https://vimeo.com/404394399 z geslom: SKUM_2020_ur_gu

Če želite primer nadgraditi ali še z drugo vsebino povezati s poukom se obrnite na:  ursa.rupnik@gmail.com

 

Zavod EN-KNAP

V Zavodu EN-KNAP je osmišljena plesna komunikacija med plesalci, ki zaradi karantene nimajo možnosti skupnega dela v plesnem studiu.

Delo na novi predstavi se je preselilo v njihova stanovanja, kjer vsak za sebe razvija gibalni material. Da pa bi omogočili medsebojno komunikacijo, bodo vpeljali metodo plesnih/gibalnih izzivov. V kontekstu EN-KNAP Group bo to pomenilo svojevrstno medsebojno gibalno komuniciranje, kjer posamezen plesalec v kratkem plesnem videu posname gibalni stavek/izziv in ga deli z drugimi plesalci, ki na ta izziv odgovorijo s svojim videom.

Videi bodo javno dostopni preko youtube ali facebook, in vidimo možnost, da v kontekstu SKUM sprožijo drugačne asociacije, razvijejo drugačne zgodbe. Uporabniki se lahko odzovejo na svoj način, posnamejo svoje videe, ali uporabijo kako drugo izrazno formo, s katero razvijajo zgodbo, ki jo je sprožil plesni izziv.

Upamo, da lahko materiali pripomorejo k bogatenju SKUM vsebin in kvaliteti online učnega programa. Kreativna veriga je dostopna na: https://youtu.be/NDT_BaCcRhQ

Vabijo pa tudi k ogledu treh plesih predstav za otroke/mlade.

Huda mravljica je otroška predstava, namenjena vrtčevskim otrokom (2+) in prvi triadi. OHO je otroška predstava namenjena vrtčevskim otrokom (5+) in osnovnošolcem. 

Pozor hud ples3 pa je didaktična plesna predstava, namenjena mladostnikom (tretji triadi in srednješolcem), a lahko dobro funkcionira tako med mlajšimi, kot pri odrasli publiki.

Huda Mravljica
https://vimeo.com/246241624
pass: enknap01

OHO
https://vimeo.com/342210441
pass: OHO

Pozor hud ples 3
https://vimeo.com/336090481
pass: PHP3