Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Uprizoritvena umetnost

Gledališče Koper
https://www.gledalisce-koper.si/sl/gledalisce-je-doma/

SNG Nova Gorica
https://www.sng-ng.si/novice/2020040910394967/


GLEDALIŠČE

Gledališče Glej
Vsak delavnik odklenejo eno predstavo. Več informacij na www.glej.si.

Hiša otrok in umetnosti
Predstave na daljavo so dostopne na https://www.hisaotrok.si/predstave-na-daljavo-2/ . Vsak teden dodajajo nove predstave, kmalu pa pričnejo tudi z izvedbo lutkovnih delavnic na daljavo.

Lutkovno gledališče Ljubljana
LGL je času praznih dvoran na spletu objavilo posnetke nekaterih svojih najuspešnejših predstav. Odraslim je namenjena predstava Posvetitev pomladi, uprizoritvi Vihar v glavi ter Romeo in Julija sta namenjeni najstnikom, za najmlajše gledalce pa so primerne Ti loviš!Štiri črne mravljiceMočeradek gre čez cestoOstržekSapramiška in Sneguljčica. Do predstav lahko dostopate na povezavah https://vimeo.com/showcase/6866479 in http://www.lgl.si/si/predstavitveni-video

Lutkovno gledališče Maribor
Lutkovno gledališče Maribor je v sodelovanju s Televizijo Maribor objavilo posnetke desetih lutkovnih predstav, ki so dostopni v arhivu MMC RTV Slovenija >
Izbirate lahko med predstavami: Jakob in mesto, Ko je Šlemil šel v Varšavo, Krst pri Savici, Kurent, Rdeča Kapica, Sneguljčica, Volk in kozlička, Žaba Greta, Zelišča male čarovnice in Žogica Marogica.

SNG Drama Ljubljana
V SNG Drama se zavedajo pomembnosti priprav na maturo tudi v času, ko so šole zaprte, zato so objavili predavanje ddr. Igorja Grdine z naslovom Ljubezni Ivana Cankarja. Brezplačno si ga lahko ogledate na https://www.youtube.com/watch?v=6fFCGpfe_L8  , ogled pa priporočajo predvsem letošnjim maturantom.

Zavod Bunker
Bunker na ogled ponuja predstavi Ich kann nicht anders in Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli ter umetniško akcijo Domine in največkrat igrano produkcijo Lirični utrinki v mestu. Seznam vsebin, ki jih sproti dopolnjujejo, je dostopen na povezavi Gledališče s kavča.