Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

TUDI MOJ KRAJ JE DEL SLOVENIJE


Datum novice: 09.09.2022

Šolsko leto 2020/21

Srednje šole za gostinstvo in turizem

TUDI MOJ KRAJ JE DEL SLOVENIJE

Pomurje je regija, polna zanimivih vasic od Prekmurja do Štajerske, ki čakajo na raziskovanje svojih kotičkov ter spoznavanje prijetnih, prijaznih domačinov. Vasi slovijo po lepi neokrnjeni naravi, ki vsakomur sporoča: ˝Postoj v tišini, poglej v nebo in razmišljaj, kako veličastno je tvoje življenje.˝ Vsaka vas je sama po sebi zanimiva, posebna in tudi raznolika. Tako vsaka vas predstavlja svojo edinstveno zgodbo.

V sodelovanju z učitelji in umetniki so dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci v okviru projekta SKUM razvijali svoje potenciale, ustvarjali na podlagi novih idej ali poustvarjali iz idej, ki že obstajajo. Na podlagi domišljije in predhodnega znanja so oblikovali besedila, fotografije, zemljevide, v katerih so izrazili svoja čustva, misli in poznavanje izbrane teme. Navedeni namen je bil dosežen z izdano brošuro. 

Brošura Idemo.pdf

Brošura je nastala v okviru projekta SKUM, kjer so dijaki 3. in 4. letnika SŠGT Radenci, smer turizem, sodelovali z umetniki in tako podrobneje raziskali svoj domači kraj. Dijaki so izdelali inovativni turistični produkt, ki predstavlja kulturno avtentičnost posameznega kraja. Tako je nastal tudi projekt mladih vodičev Pomurja – Idemo, ki vas skozi zgodbe in doživetja popelje po številnih krajih Pomurja. Presenečeni boste, koliko zanimivih zgodb, kotičkov, izdelkov in dogodivščin se skriva v teh krajih, ko jih doživljate skozi oči mladih.

Brošura je nastala v sodelovanju z umetniki: etnologinjo Jano Milovanović, fotografom Tadejem Bernikom in pripovedovalko Špelo Frlic. Dežela štorkelj, vodnih mlinov in izvrstne kulinarike je drugačna, če jo gledamo skozi oči mladih - je tudi dežela novih podjetniških pobud, medsebojne povezanosti, kulturne raznolikosti in prodornih subkultur. Je urbana in ruralna, vselej pa zelena. Vdihnite svež zrak, preženite stres in nagovorite najpristnejše v sebi - z nami.

Za ogled zemljevida, kliknite na zemljevid.

Posnetek zaslona 2022-09-10 091924

Več tudi na:

  1. TUDI MOJ KRAJ JE DEL SLOVENIJE – prireditev ob zaključku raziskovalne naloge v okviru projekta SKUM – SŠGT RADENCI (ssgtr.si)
  2. SKUM – SŠGT RADENCI (ssgtr.si)
  3. Odmevni projekti VIZ-ov v šolskem letu 2020/21 - Zavod Petida