Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

KDO JE SLOVENJ GRADEC?


Datum novice: 10.09.2022

Šolsko leto 2018/19

Gimnazija Slovenj Gradec

KDO JE SLOVENJ GRADEC?

Zgodba Kdo je Slovenj Gradec je nastala pri predmetu KIC (kultura in civilizacija). Pri tem predmetu je poudarek na projektnem delu, ki razvija tako samostojno kot tudi timsko delo in razmišljanje, funkcionalno rabo angleščine in hkrati zavedanje lastne kulture in jezika. S projektom se je želelo povabiti dijake 3.a evropskega oddelka k raziskovanju Slovenj Gradca, njegove zgodovine in zgodb skozi različna časovna obdobja. Pomembno izhodišče so nam bile stare fotografi je mesta in ljudi, ki so dijake nagovarjale k umetniškemu ustvarjanju. V slednjem nam je bilo v pomoč sodelovanje s projektom SKUM in profesionalnimi fotografi.

Nastali so brošura, kratek animirani film in razstava.

V brošuri se prepletajo izbrane fotografije, film in besedila, ki so nastala skozi proces ustvarjanja, nabora besedil in prevajanja. Izdelkom dajeta posebno noto mladostniška igrivost in izvirnost.

Naj bosta brošura in razstava dijakom priznanje ter izziv v njihovih nadaljnjih potepanjih po poteh znanj in raziskovanj. 

Vabljeni tudi k ogledu Zgodovine Slovenj Gradca.

Viri:

Kac Herkovič, A. (ur.) (2019). Kdo je. Gimnazija Slovenj Gradec v okviru projeka SKUM – Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo.

Odmevni projekti VIZ-ov v šolskem letu 2018/19 - Zavod Petidakdo je